- 250g de chocolate negro.
- 55g de manteiga.
- 100g de azucre.
- 2 ovos medianos.
- 210g de fariña.
- Media cucharada de café de levadura Royal.
- Unha pizca de sal.
- Unha cullerada de café de vainilla en po.
- Azucre glass.
Elaboración:
- Fundir o chocolate e añadir a manteiga.
- Batir o azucre e os ovos ata que doblen o volume e adquiran un ton pálido.
- Añadir a vainilla e mezclar co chocolate e a manteiga.
- Tamizar a fariña coa levadura e a sal e añadir a mezcla anterior sen traballala demasiado, só ata que estén unidas.
- Poñer na neveira durante unha hora.
- Formar pequenas bólas e pasar por azucre glass ata que estén ben cubertas.
- Poñelas na placa do forno, un pouco separadas.
- Prequecer no forno a 170º e fornear durante 10 minutos ata que craquelen. Deben quedar crocantes por fóra e blandiñas por dentro.
- Arrefriar sobre unha reixa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario