- 1 litro de leite.
- 50 grs. de Maicena.
- 25 grs. de fariña.
- 200 grs. de azucre.
- Unha corteza de limón.
- 4 xemas de ovo.
Preparación (crema pasteleira) :
- Poñemos unha pota ao lume con leite, a corteza do limón e o azucre.
- A parte, mesturamos as 4 xemas coa fariña, a maicena e un pouco de leite.
- Cando ferva o leite na pota, incorpórase a mestura anteriormente citada, lentamente e sen deixar de remover.
- Déixase cocer un par de minutos.
Ingredientes (brazo de xitano) :
- 7 ovos (sacar 3 xemas).
- 7 culleradas de azucre (rasas).
- 7 culleradas de fariña (completas).
- 1 sobre de Royal.
Preparación (brazo de xitano) :
- Súbense as claras a punto de neve.
- Bótaselle o azucre e bátese ata que o azucre está ben derretido.
- Añádense as xemas e logo, á fariña que se añadiu previamente, o sobre de Royal.
- Mestúrase todo ben.
- Métese ao forno.
- A capa resultante, bótaselle por enriba a crema pasteleira, enrólase todo nun trapo, e déixase reposar.
- Por último, emplátase.
No hay comentarios:
Publicar un comentario